PROJECTES

ESCOLA VERDA

L’escola Montserrat, educa globalment, preocupant-se de la formació integral dels seus alumnes, de fomentar valors, de fer prendre consciència dels drets i deures com a consumidor responsable i defensor del medi ambient.

Llegir més »

BIBLIOTECA

La Biblioteca és una aula polivalent per realitzar activitats diverses i reunions quan s’escau. Procurem que sigui un entorn tranquil i relaxat on els alumnes hi estiguin a gust, fent els deures o buscant informació als llibres o als ordinadors.

Llegir més »
null

PELE/AICLE/GEP

L’Escola Montserrat porta a terme diferents projectes per potenciar l’aprenentatge de la llengua anglesa, entre ells la introducció de l’anglès a P4 i l’AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts en Llengua Anglesa) a Cicle Superior.

 

Llegir més »

CIUTADANIA

Dins el Projecte d’Educació per la Ciutadania es segueixen els tres eixos de la PAU, la COEDUCACIÓ i els DRETS HUMANS, per així conscienciar de la importància dels petits esforços diaris per fomentar una bon desenvolupament dels futurs ciutadans i ciutadanes.

Llegir més »

REUTILITZACIÓ DELS LLIBRES

Aquest projecte, a més de cobrir l’objectiu general de produir un estalvi del pressupost de llibres a totes les famílies, té una finalitat educativa: l’estalvi de recursos, l’intercanvi, la cura dels materials i el reciclatge.

Llegir més »

PLA CATALÀ ESPORT ESCOLAR

El Pla pretén posar a l’abast de tots els alumnes de primària i secundària la pràctica d’activitats físiques i esportives, i aprofitar el gran potencial d’aquestes activitats per contribuir a la formació personal i cívica dels nostres infants i joves.

Llegir més »

PROJECTE IPAD

Una de les prioritats de la nostra escola és l’aplicació de les noves tecnologies per la millora de la gestió de l’ensenyament i dels processos d’aprenentatge. Les tauletes faciliten l’assoliment d’aquests processos i el treball de continguts.

Llegir més »

PROJECTES AUDIOVISUALS

Projecte basat en aconseguir augmentar progressivament la competència en comunicació audiovisual del nostre alumnat, assegurant un nivell elevat de la mateixa en el moment d’acabar la Primària, d’acord amb el Projecte Lingüístic del centre.

Llegir més »

PROJECTE EDUCACIÓ PER LA SALUT

Activitas de promoció amb els alumnes de l’escola en relació a:  alimentació, salut i hàbits saludables.

Llegir més »
null

ETHICSBOARD, un projecte de la comunitat econòmica europea.

ETHICSBOARD, un projecte de la comunitat econòmica europea.

Des d’aquest 1 d’octubre de 2017 i fins el 30 de setembre de 2019, participem com a socis directes en el projecte ETHICSBOARD del programa Europeu Erasmus +.

La finalitat del projecte és millorar la col·laboració entre les escoles i associacions de pares per tal de formar conjuntament bons models ètics pels nens i nenes. Es volen donar unes bases per tenir un marc que serveixi de suport per desenvolupar i promoure la creativitat i el pensament crític i innovador des d’una edat primerenca.

La Universitat d’Atenes/Facultat d’educació Primària ha iniciat i coordina el projecte “Ethicsboard”, que compta amb la participació de l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter com a escola de primària, una escola de secundària de Portugal, una associació de pares i tres escoles de Grècia com a socis directes, així com al voltant de deu escoles i associacions de pares com a socis indirectes.

També hi participa una escola elearning de Bulgària i per últim una associació europea, l’EPA (Associació Europea de Projectes), amb seu a Brusel·les, Bèlgica, que ha participat anteriorment amb èxit en el recolzament a les polítiques de la Unió Europea.

Durant el temps que duri el projecte hi haurà diferents trobades internacionals, una a cada país participant. Els dies 10 i 11 de novembre va tenir lloc a Atenes la primera trobada, el kick-off Meeting del projecte.

L’objectiu principal és donar valor ètic a l’emprenedoria en la creació de noves feines, tenint en compte la diversitat, la inclusió, la igualtat i la no discriminació per raó de gènere.

Els productes resultants d’aquest projecte seran:

  • Un currículum d’entrenament en ètica i emprenedoria per a educació primària i secundària.
  • Dos portfolios en ètica i emprenedoria, un portfolio d’aprenentatge que recollirà les activitats i consecucions del alumnes en ètica i emprenedoria i un portfolio d’ensenyament que contindrà material i activitats per ensenyar ètica i emprenedoria.
  • Una plataforma eLearning, accessible també per persones amb necessitats especials i discapacitats
  • Un manual de bones pràctiques.
  • Tallers i seminaris per expandir els resultats del projecte al socis o accionistes.
  • Trobada internacional per a mestres i alumnes per posar en pràctica el curs de formació per mestres i el currículum per als alumnes.
  • Pàgina web com a principal punt de referència informatiu en l’educació en ètica i emprenedoria.

Durant el procés haurem de passar dues avaluacions externes de qualitat, una als 12 mesos i l’altre als 24, per valorar tant l’execució i la qualitat del producte com l’impacte del projecte.

La primera tasca que durem a terme a l’escola serà el concurs per dissenyar el logo del projecte, en el qual participaran escoles i institucions d’arreu d’Europa.

El dibuix seleccionat serà el logo oficial del projecte Ethicsboard. S’utilitzarà el logo en tot el material de difusió i activitats sense ànim de lucre en el marc del projecte.

L’escola guanyadora rebrà com a premi un val de 100 euros per realitzar una compra de llibres online.

Una de les accions importants serà una conferència al Parlament Europeu avalada pels seus membres (MEPs) per promoure el projecte i conscienciar als que fan les polítiques europees d’educació.

Amb els resultats del projecte i les seves activitats es preveu que se’n puguin beneficiar uns 2.500 estudiants, 300 mestres i 5000 pares.

És un projecte del qual n’estem molt satisfets i que aportarà reconeixement a la nostra escola.Llegir més »

AULA DE CIÈNCIES

L’aula de ciències és un espai comú a l’escola on l’alumnat del centre porta a terme activitats i experiments.

Llegir més »
null

PROGRAMA D'EDUCACIÓ DE LA CREATIVITAT

Millorar la capacitat creativa per a generar idees i descobrir el propi talent, indispensable pels nostres fills en un món amb canvis constants.

Llegir més »