3r. SORTIDA ALS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

Categories: 3r, 3r Trimestre, Cicle Mitjà, i Sortides.

El passat dia 23 de de maig els alumnes de 3r de l’Escola Montserrat vam anar d’excursió als Aiguamolls de l’Empordà.

Va ser una sortida molt maca. En Cesc, en Marc i l’Ivan, els guies, ens van explicar un piló de coses sobre els animals i el paisatge que vam poder veure allà. Vam fer tres grups i des del Cortalet, on ens va deixar l’autobús, ens vam endinsar per diferents itineraris que portàven als observatoris. Va ser una passada mirar amb els prismàtics com les cigonyes alimentàven les seves cries!

Els Aiguamolls de l’Empordà és un espai natural on s’hi pot observar gran varietat d’espècies animals, sobretot aus. Tal i com ens va explicar en Cesc, un dels guies, els ocells fan dels Aiguamolls el seu refugi, per això vam poder veure des de Cigonyes, fins l’ocell que segons diuen, té tots els colors, l’abellerol. També vam veure ànecs del coll verd, flamencs o fotges, entre d’altres.

A banda de les aus, també vam trobar bous pasturant a les closes, que són uns prats de pastures típics de l’Empordà que estan envoltats de recs.

Després de la passejada vam dinar a la zona de pícnic, a l’ombra. Vam jugar una estona i deseguida va ser l’hora de tornar cap a l’escola. Va ser un dia fantàstic!